Bij julllie was het tenminste nog warm (Warm)

Een onderzoek naar wat je niet weet over je familiegeschiedenis. Je hoopt op antwoorden, om boosheid, over wat anderen jouw familie hebben aangedaan, te rechtvaardigen. Een beeldende voorstelling, over hoe de familiegeschiedenis doorwerkt tot in de jongste generaties. Dominique weet niets over haar opa, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners geïnterneerd was in Nederlands-Indië. Hij lachte altijd maar tevreden en zweeg.

Met (schaduw)poppen en interactieve 3D-projecties op basis van oude foto’s en een geluidsdecor zoeken Dominique, Wouter en Susan naar wat ze niet weten.

Ze brengen het verleden tot leven met stemmen van verschillende generaties. Klopt het beeld wat Dominique heeft van haar opa?  Is het legitiem dat zij zich druk maakt? Wat vond opa ervan?

Een installatie van vragen en herinneringen.
De titel verwijst naar een opmerking die Indische Nederlanders na de oorlog vaak te horen kregen. Ze hadden niet de koude hongerwinter van 1945 meegemaakt en moesten niet zeuren.

Het eerste materiaal is succesvol (online) vertoond tijdens het internationale poppenfestival Pesta Boneka#7 in Yogyakarta.

Djempol zoekt verbinding door haar verhalen. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal over een nieuwe plek zoeken, al dan niet vrijwillig, al dan niet door oorlog. Met het verhaal van Dominique over haar opa en zijn gezin, voor wie geen plek was in het nieuwe Indonesië, hopen we een universele laag aan te boren. Eén persoonlijk verhaal opent andere verhalen.

Copyright Theater Djempol 2021

Medewerkers

Dominique Roskott: artistiek leider, regisseur, objecten en poppen, spel
Wouter de Smit: live 3D projecties, frames schaduwspel
Susan Odendaal: geluidsdecor, schilderen objecten voor projecties
Délon Boonstra: camera
Armando Ello: livestream
Anneke Speelman: doeken schaduwspel
Robert Rison: standaards poppen
Jeroen Dobber: marketing

Voorlopige speellijst

14 augustus
Sophiahof, Den Haag, voorstelling in kader van Indië Herdenking te combineren met tentoonstelling in Indisch Herinneringscentrum

15 augustus
optie try-out, Casa Casla, Almere. voorstelling in kader van Indië Herdenking

2-12 september
Tong Tong Fair, Den Haag, definitieve datum volgt

17 september
voorstelling en live-stream, Casa Casla, Almere

3-9 oktober
Internationaal poppenfestival Pesta Boneka #8, Yogyakarta, Indonesië

Bij julllie was het tenminste nog warm wordt mede mogelijk gemaakt door:
0