Bij julllie was het tenminste nog warm (Warm)
Een onderzoek naar wat je niet weet over je familiegeschiedenis. Je hoopt op antwoorden, om boosheid, over wat anderen jouw familie hebben aangedaan, te rechtvaardigen. Een beeldende voorstelling, over hoe de familiegeschiedenis doorwerkt tot in de jongste generaties. Dominique weet niets over haar opa, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners geïnterneerd was in Nederlands-Indië. Hij lachte altijd maar tevreden en zweeg.
Bekijk foto’s van onze optredens in Casa Casla (Almere)
en Pesta Boneka (Yogyakarta, Indonesië)
Met (schaduw)poppen en interactieve 3D-projecties op basis van oude foto’s en een geluidsdecor zoeken Dominique, Wouter en Susan naar wat ze niet weten.
Ze brengen het verleden tot leven met stemmen van verschillende generaties. Klopt het beeld wat Dominique heeft van haar opa? Is het legitiem dat zij zich druk maakt? Wat vond opa ervan?
Een installatie van vragen en herinneringen.
De titel verwijst naar een opmerking die Indische Nederlanders na de oorlog vaak te horen kregen. Ze hadden niet de koude hongerwinter van 1945 meegemaakt en moesten niet zeuren.
Het eerste materiaal is succesvol (online) vertoond tijdens het internationale poppenfestival Pesta Boneka#7 in Yogyakarta.
Djempol zoekt verbinding door haar verhalen. Iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal over een nieuwe plek zoeken, al dan niet vrijwillig, al dan niet door oorlog. Met het verhaal van Dominique over haar opa en zijn gezin, voor wie geen plek was in het nieuwe Indonesië, hopen we een universele laag aan te boren. Eén persoonlijk verhaal opent andere verhalen.
Copyright Theater Djempol 2021
Medewerkers
Dominique Roskott: regie, objecten, poppen en spel
Wouter de Smit: live 3D-animatie / projectie, schermen
Susan Odendaal: geluidsdecor, grafische vormgeving
Anneke Speelman: doeken
Robert Rison: voetstukken objecten
Délon Boonstra: camera livestream
Armando Ello: livestream / fotografie
Jeroen Dobber: marketing
Voorlopige speellijst
maandag 15 augustus 2022 20:15 uur
try-out, Casa Casla, Almere. voorstelling in kader van Indië Herdenking
vanaf 18.45 u workshops bij de Kunstbus, muziek en vertelling door Tony Karam en
een mini expositie Women of Almere i.s.m. Lyla van der Kaaden-Carillo (Women of Almere 101)
zaterdag 10 september 2022 16:30 uur
Tong Tong Fair, Den Haag
zaterdag 17 september 2022 20:15 uur
voorstelling en live-stream, Casa Casla, Almere
vanaf 18.45 u workshops bij de Kunstbus
donderdag 7 oktober 2022 20:00 uur
Internationaal poppenfestival Pesta Boneka #8, Yogyakarta, Indonesië
[de voorstelling van 14 augustus gaat niet door, maar wordt naar een nader te bepalen datum verplaatst]
Sophiahof, Den Haag, voorstelling in kader van Indië Herdenking te combineren met tentoonstelling in Indisch Herinneringscentrum
Goedemorgen,
Zaterdag hebben mijn dochter Emma en ik erg genoten van uw voorstelling.
Ik zou graag weten welke muziek is gebruikt. Emma was er erg door getroffen en ik wil haar graag – als die bestaat – de c.d. cadeau doen!
Beste Heleen, bedankt voor je leuke reactie! De muziek werd ter plekke gegenereerd vanuit stemmen (interviews) en muziek- en geluidsfragmenten, dus daar is geen cd van. We denken er wel aan een cd uit te brengen met daarop de, speciaal voor onze voorstelling door Wouter geschreven muziekstukken. Als deze er is, zal deze te koop worden aangeboden via op onze website en/of tijdens toekomstige voorstellingen. Groetjes, Susan.