Achter de schermen

Aan de voorstellingen van Djempol werken veel mensen mee. Klik op de tabs om meer over ze te weten te komen.

Dominique Roskott
is oprichter, regisseur en poppenspeler.

Martijn Apituley
is acteur en verhalenverteller.

Renadi Santoso
is muzikant, componist, danser, acteur en docent.

Wouter de Smit
is audiovisueel kunstenaar.

Susan Odendaal
is sound artist en grafisch ontwerper/art director.

Dominique Roskott is oprichter, regisseur en poppenspeler.

Na haar studie Theaterwetenschap, waarin ze afstudeert op Balinese dans, werkt Dominique in diverse functies binnen de theaterwereld. Ze is regie-assistent bij De Appel van Erik Vos en Theatergroep Delta, programmeert muziek en theater aan de VU en werkt als productieleider. Dan is de tijd rijp om zelf vertelvoorstellingen met (Indonesische) livemuziek te produceren en richt ze Theater Djempol op.

Dominique ontwerpt en maakt ze haar eigen vorm van schaduw/objecttheater, geïnspireerd op de wayang kulit van Java en Bali. Ze gebruikt afvalkarton, papier, plastic,bladeren en ander waardeloos materiaal om deze te maken. Met veel plezier geeft Dominique lessen theater, beeldend en schaduwtheater op onder meer de Artlabs van Almere, scholen en festivals.

Wouter de Smit is audiovisueel kunstenaar.

Na lessen op de Vrije Academie, Den Haag en een opleiding aan de Willem de Kooning academie werkt Wouter als beeldend kunstenaar (schilder) en vervolgens als grafisch ontwerper. Totdat hij zijn weg weer terug vindt als kunstenaar bij Arts en Bits, een kunstenaarscollectief met verschillende disciplines. Samen met Onno Ernst begint hij interactieve, live te bedienen, driedimensionale projecties voor theater en autonome kunst installaties te ontwerpen, wat resulteert in een uniek rendering systeem.

Bij Djempol componeert hij een intrigerend en spannend geluidsdecor voor HK$12, welke hij live op het podium bedient. Tegelijkertijd zet hij zijn IT kennis, technisch tekenwerk en creativiteit in als technische dienst in de kinderopvang. Met Dominique bouwt hij zijn rendering systeem verder uit tot een interactief medium in samenspel met Wayang.

Susan Odendaal is sound artist en grafisch ontwerper/art director.

Na haar (beeldhouw-) opleiding aan de Willem de Kooning Kunstacademie heeft Susan diverse exposities voordat ze als grafisch ontwerper en art director gaat werken, vanaf 2011 zelfstandig met haar bedrijf Odendaal Art & Ontwerp.

Werkend voor Djempol als ontwerper van grafisch materiaal en de website, leert ze de groep zo goed kennen dat ze het geweten en inhoudelijk adviseur wordt. Susan specialiseert zich als sound artist en bedient het geluidsdecor.

Martijn is acteur en verhalenverteller.

Hij verzint en schrijft verhalen, bij Djempol samen met Dominique. Zijn verhalen zijn als jazz: improviserend met de thema’s en teksten als dikke rode draad. Altijd anders, afhankelijk van het publiek, zijn eigen humeur en de stand van de sterren. Martijn speelt o.a. bij Theatergroep Delta, bij Theatergroep Cosmic en diverse TV-series. Zijn stem leent hij aan TV-en radiocommercials. De rest van zijn tijd besteedt hij aan muziek als bassist en zijn zeilboot. Sinds zijn pensioen is hij veel met zijn kleinkinderen. En het opa-zijn is eigenlijk het moeilijkste vak.

Renadi Santoso is muzikant, componist, danser, acteur en docent.

Hij is gespecialiseerd in de muziek uit Indonesië. Gamelan uit Java en Bali, Prog rock, klassiek, Kawih Sunda, middeleeuwse muziek of straatmuziek, Renadi is van alle muziekmarkten thuis. Hij leidt diverse groepen zoals Gong Tirta (Balinese gamelan), Jakarta Street band, Eté Parfait en  speelt bij de Javaanse gamelangroep Widosari. Renadi werkt met samen met muzikanten uit het modern klassieke repertoire en blijft zich vernieuwen. Renadi werkt ook in het Kindermuseum van het KIT, waar hij kinderen leert dansen en gamelan spelen.

Wist je dat Renadi een eigen geluidstudio in zijn huis heeft, die hij net zo makkelijk op de fiets meeneemt? Fietsen doet-ie trouwens sowieso graag, ook op vakantie, lekker met een tentje de beemd in.

Bestuur
Theater Djempol is ondergebracht in de gelijknamige Stichting Djempol,
opgericht in 2000 en momenteel gevestigd in Almere.
  • voorzitter Dick Hulzenbos
  • penningmeester Ellen Mierop
  • secretaris Karolien Hollanders
0